Σας παρουσιάζω μια από τις καλύτερες συνταγές για καρυδόπιτα που είναι ότι πρέπει για την περίοδο της νηστέιας.
Το συγκεκριμένο σιροπιαστό γλυκό νόστιμο, εύκολο και πολύ γρήγορο, αξίζει οπωσδήποτε να το φτίαξετε και να το δοκιμάσετε. Περιέχει διάφορα υλικά τα οποία συνθέτονται και δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και πάρα πολλά από αυτά συνθέτουν μια απίθανη και μοναδική γεύση. Ενδεικτικά σου αναφέρω πως η βανίλια, το γαρύφαλλο, τα καρύδια, το κονιάκ, η κανέλα και το λεμόνι με το πορτοκάλι ενώνονται με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα καταλάβεις διαφορά στη νηστίσιμη από την κανονική συνταγή. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Καλή όρεξη και καλή απόλαυση.
Υλικά
Για το σιρόπι:1 βανίλια1,5 ποτήρι νερό2,5 ποτήρια ζάχαρη2 κ.σ. λεμόνιΓια την καρυδόπιτα:1 κ.σ. σόδα1 κ.σ. κανελλογαρύφαλλα1 κ.σ. μπέικιν1/2 ποτήρι κονιάκ2 ποτήρια του νερού καρύδι τριμμένο1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο1 ποτήρι του νερού ζάχαρη1 ποτήρι του νερού φρυγανιά τριμμένη1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
Διαδικασία
ΒΗΜΑ 1
Παίρνουμε ένα μπωλ και ανακατέυουμε όλα τα υλικά για το μίγμα της καρυδόπιτας.
ΒΗΜΑ 2
Στη σύνέχεια λαδώνουμε το ταψί που θα τοποθετήσουμε το μίγμα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα τη βανίλια, το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4
Μόλις βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο το σιροπιάζουμε και αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο μέχρι να σιροπιαστεί καλά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΠΗΓΗ simeiakairwn. WordPress
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου