Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Νηστίσιμη μηλόπιτα αναποδογυριστή

Η μηλόπιτα είναι ένα κατεξοχήν χειμωνιάτικο γλυκό! Ωστόσο είναι ένα δημοφιλές κι αγαπημένο γλυκό, το οποίο εδώ κ καιρό ήθελα να το φτιάξω σε νηστίσιμη εκδοχή.

Άργησα, αλλά τα κατάφερα! Έφτιαξα μια αναποδογυριστή μηλόπιτα (την επονομαζόμενη tarte tatin) χωρίς αυγά! Έγινε πολύ νόστιμη κ δεν μου φάνηκε καθόλου η απουσία των αυγών. Όσο περνά ο καιρός, τόσο πείθομαι ότι μπορεί κανείς να μεγαλουργήσει στη ζαχαροπλαστική χωρίς ζωικά παράγωγα!

Ας ψήσουμε λοιπόν μια πεντανόστιμη κ ελαφριά μηλόπιτα! Περιμένω εντυπώσεις! Να έχετε μια υπέροχη ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι!

Υλικά:
1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κ.σ. baking powder
3/4 φλ. πουρές μήλου (applesauce)
1+1 κ.σ. κανέλλα
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη + 1/2 φλ.
3 μήλα (2 σε ροδέλες, 1 σε κομματάκια)
1/4 φλ. σταφίδες κ καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ρίχνω στην ταρτιέρα (24εκ) το βούτυρο, το 1/2φλ. ζάχαρη και 1 κ.σ. κανέλα και βάζω το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει τη μαργαρίνη και η ζάχαρη. Κόβω τα 2 μήλα σε φέτες και τα στρώνω πάνω από το λιωμένο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πουρέ μήλου με τα 3/4 φλ. ζάχαρη κ την υπόλοιπη κανέλλα. Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά, τις βανίλιες και το baking powder ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ. Μέσα στην ζύμη ρίχνω και το ένα μήλο που έχω κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια, τις σταφίδες κ τα καρύδια. Ρίχνω την ζύμη μου πάνω από τα μήλα κι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφήνω την μηλόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα. Καλή σας απόλαυση.

ΠΗΓΗ simeiakairwn. WordPress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση